Zlínská juniorka Olomouc jasně přehrála, na body to ale nestačilo

Zlínští junioři v rámci 36. kola přivítali na svém ledě poslední tým DHL extraligy z Olomouce. Berani měli po celou dobu utkání jasně navrch, hráli šest přesilovek oproti svému jednomu oslabení, přestříleli soupeře 45:18, v útočné třetině byli skoro pořád, jenomže ani to nestačilo na bodový zisk. Mora, která dohrávala na pouhých třináct hráčů, ukázala obětavost a po osmi prohrách se tak může radovat. "Nevyhrál lepší tým, ale šťastnější," pověděl po utkání zklamaný trenér PSG Radek Pšurný.
36.kolo, čt 21.1.2016, Zimní stadion Luďka Čajky
Zlín
Olomouc
2:4
(0:0, 0:1, 2:3)

Branky a nahrávky: 45. Sirota (Gago), 47. Hladiš (Stuchlík, Vyoral) – 34. Fejko (Kuba, Marek), 43. Fejko (Marek), 48. Kuba (Beták), 59. Ministr. Rozhodčí: Kubičík – Adamec, Gebauer. Vyloučení: 1:6, navíc Beták (OLO) 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 45:18. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:4.

Barvík – Kosorin, Sirota, Kobylík, Váňa, Stuchlík, Schmeid, Gazda, Kolařík – Gago, Miko, Lainka, Horváth, Vyoral, Karafiát, Strmiska, Hladiš, Hořanský.

Šoustal – Spurný, Klvaňa, Štreit, Galvas, Kališ, Škoda – Fejko, Beták, Malý, Podlaha, Ministr, Marek, Konečný, Husták, Kuba.

Je zbytečné psát, že domácí začali aktivněji, tuto roli totiž měli po celou dobu utkání. Problém ale byla koncovka. Ve druhé minutě dobré palebné pozice nevyužil Gago, později zase střela někoho z domácích vypadla brankáři Šoustalovi sice za záda, ale mimo branku. V 8. minutě se zblízka neprosadil Váňa, skóre neotevřel ani v samostatném úniku Miko. Jediná vážnější šance Kohoutů v první periodě přišla v její půli, Fejkovu akci ale kryl Barvík. A když pro domácí šťastného odrazu puku zpět do brankoviště nevyužil Hořanský a jeho spoluhráči promarnili v závěru třetiny i početní výhodu, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

Ve druhé třetině pálení šancí ze strany PSG pokračovalo. Lainkovu střelu zastavila tyčka, Váňovu zase s velikým štěstím kryl lapačkou Šoustal. A tak se osmělila Olomouc, ve 34. minutě šla totiž z ničeho nic do vedení. Na kruhu se dostal k puku Kryštof Fejko a ránou z první otevřel skóre - 0:1. Tentýž hráč byl vidět i v závěru prostřední dvacetiminutovky, kdy blokoval dvě přesilovkové rány Karafiáta.

Do poslední třetiny vstupovali Berani v početní výhodě a zase si získali převahu. Jenomže... Najednou jel Marek s Kroštofem Fejkem v brejku a druhý jmenovaný byl se svou dorážkou pohotový - 0:2. Zlín snížil ve 45. minutě, a to zásluhou přesilovkové střely od modré z hole Jakuba Siroty - 1:2. A netrvalo dlouho, než Šoustal kapituloval podruhé. Stuchlíkovu střelu vyrazil gólman Hanáků jen ke skórujícímu Dominiku Hladišovi - 2:2.

Ovšem vyrovnaný stav také neměl dlouhého trvání. Menší chybky v domácí obraně dokonale využil Miroslav Kuba - 2:3. Tři početní výhody se následně naskytli domácím, kteří navíc již tři minuty před koncem zkoušeli hru šesti proti čtyřem. Tlak si žlutomodří vytvořili, na Šoustala už si ale nepřišli. Tři body pro Hanáky poté pečetil gólem v oslabení do odkryté branky Beranů Tomáš Ministr - 2:4.

Podrobný přenos z utkání naleznete v textové formě zde: http://www.onlajny.com/match/index/date/2016-01-21/id/156677

Ohlasy trenérů

Radek Pšurný (Zlín): "Dnes nevyhrál lepší tým, ale šťastnější. Prostě dali více gólů."

Petr Fiala (Olomouc): "Přijeli jsme se třemi pětkami, navíc se nám v průběhu zápasu zranili další dva hráči. Dohrávali jsme tedy ve třinácti, vycházeli jsme jenom z defenzívy a čekali jsme na brejky. Vyšlo nám to. V závěru jsme se sice nechali párkrát zbytečně vyloučit a soupeř tam měl hodně možností na srovnání, ale obětavým výkonem hráčů a brankáře jsme vedení uhájili. Pro nás je toto velice pozitivní výsledek."